تست آلزایمر با فناوری واقعیت مجازی VR

تشخیص زودهنگام اختلالات شناختی برای مداخله به موقع و موثر بسیار مهم است. با این حال، علائم و نشانه های اولیه اختلال شناختی اغلب ظریف هستند و به طور عینی قابل اندازه گیری نیستند. از آنجایی که تخمین زده می شود تا سال 2050 جمعیت سالمندان در سطح جهان به 1.6 میلیارد نفر افزایش می یابد، نیاز به توسعه راه حل هایی وجود دارد که بتواند تشخیص زودهنگام شروع زوال شناختی را فراهم کند و راه را برای مداخلات دارویی و سبک زندگی مناسب هموار کند. در این راستا، تکنولوژی ارزیابی و درمان واقعیت مجازی (VR) به عنوان یک ابزار نوین در فرآیند ارزیابی و تشخیص آلزایمر به شمار می‌آید.


واقعیت مجازی چگونه به شناسایی آلزایمر کمک می کند؟

شرکت اروپایی Virtuleap محصول جدید خود به نام Cogniclear را ارائه کرده است. Cogniclear VR یک ابزار جامع غربالگری شناختی در واقعیت مجازی است که برای تشخیص اولین مراحل زوال شناختی استفاده می شود.

این ارزیابی شامل 14 تمرین کوتاه از هشت حیطه مختلف شناختی است: حل مسئله، توجه، انعطاف پذیری شناختی، مکان یابی زمانی، حافظه، استدلال انتزاعی، مهارت های بصری - ساختاری و کنترل حرکتی. هر تمرین الهام‌گرفته از مکانیک یک آزمون شناخته‌شده (مانند MoCA و MMSE) برای ارزیابی شناختی است.


مزایای استفاده از واقعیت مجازی در تشخیص آلزایمر

Cogniclear VR مجموعه ای جامع از داده های شناختی و رفتاری فرد را به دست می آورد و می تواند با دقت و به دور از خطای انسانی به ارزیابی و طبقه بندی وضعیت شناختی مراجع بپردازد. Cogniclear VR با استفاده از محیط های شبیه سازی شده واقعیت مجازی نسبت به آزمون‌های سنتی (کاغذ و مداد) و رایانه‌ای نتایج معتبرتری را از عملکرد شناختی مراجع ارائه می‌کند.

ویژگی های Cogniclear :

ارزیابی جامعی در حیطه های مختلف شناختی است. در واقع 14 تمرین برای ارزیابی شاخص های شناختی در 8 حیطه مختلف دارد.

سیستم امتیازدهی خودکار : Cogniclear مستقل از آزمون گیرنده است. امتیازدهی خودکار این امکان را فراهم می‌آورد که بدون نیاز به متخصصان آموزش‌دیده، به آزمون‌ها نمره داده شود. این روش می‌تواند به بهبود کارایی و دقت پروسه تشخیص آلزایمر کمک کند.

تجربه بهتر بیمار و کاهش اثر کت سفید: کت سفید، که نماد پزشکان و کارکنان درمانی است، می‌تواند برای بسیاری از بیماران احساس اضطراب و نگرانی ایجاد کند. هدست واقعیت مجازی با جلوگیری از دسترسی مراجع به محیط اطراف، اثر کت سفید را کاهش داده و آرامش بیشتری را برای آنها به ارمغان می‌آورد.


همکاران Virtuleap در توسعه Cogniclear:

موسه ویرچولیپ در زمینه توسعه و طراحی ابزار تشخیص آلزایمر Cogniclear با شرکت داروسازی Roche ، دانشگاه پورتو P.Porto ، بیمارستان Lusiadas پورتو همکاری دارد.


نحوه انجام تست آلزایمر واقعیت مجازی

مرکز سلامت ذهن و توانبخشی وصال به عنوان نماینده Virtuleap در ایران و عمان و مراکز مورد تایید ویرچولیپ در ایران که استیشن های درمان واقعیت مجازی را از ما تهیه کرده اند، امکان ارائه آزمون آلزایمر را در کلینیک های خود دارند. این آزمون در حال حاضر به زبان انگلیسی است و به زودی زبان فارسی به آن اضافه خواهد شد.

بازگشت